Διαβάστε επίσης

Απόδοση τιµή στους Ήρωες της Ελληνικής επανάστασης του 1821

25 Απριλίου, 2021

Κοινοποίηση:

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας πρωτοστάτησε στην εκδήλωση των Πολιτιστικών συλλόγων της Πιερίας, απόδοσης τιµής στους Ήρωες της Ελληνικής επανάστασης του 1821, αλλά και έντονης διαµαρτυρίας προς την πολιτεία για τα µεγάλα προβλήµατα επιβίωσης των συλλόγων που δηµιουργήθηκαν κατά το διάστηµα της πανδηµίας. Οµιλία εκ µέρος όλων των πολιτιστικών συλλόγων έγινε από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Παπουτσίδη στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Εµείς οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πιερίας συγκεντρωθήκαµε σήµερα 25 Απριλίου 2021 στη κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη και απευθύνουµε έκκληση – κραυγή αγωνίας προς κάθε αρµόδιο (Κυβέρνηση, Αντιπεριφέρεια, Δήµους ) και αιτούµεθα να υπάρξει άµεση παρέµβαση για τη λήψη µέτρων οικονο- µικής στήριξης – ανακούφισης όλων των πολιτιστικών συλλόγων προκειµένου να µπορέσουµε να αντιµετωπίσουµε στοιχειωδώς τα λειτουργικά έξοδα και τις δαπάνες των χώρων στέγασής (Ενοίκια, ΔΕΗ, Δηµοτικά τέλη, ύδρευση). Σε αντίθετη περίπτωση είναι αδύνατον να καλύψουµε οποιαδήποτε οικονοµική υποχρέωση και οδηγούµαστε άµεσα σε οριστική διακοπή των δραστηριοτήτων µας µε ότι αυτό συνεπάγεται για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισµικής µας κληρονοµιάς και την ανάπτυξη σε οικονοµικό και κοινωνικό επίπεδο του τόπου µας, καθώς πίσω από το µεγάλο πολυεπίπεδο πολιτιστικό έργο των συλλόγων, υπάρχει και οικονοµική διάσταση, η οποία αγνοείται από την πολιτεία.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

  • Ένταξη του Ελληνικού Παραδο- σιακού Χορού στο εθνικό ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονοµιάς της Ελλάδας.
  • Δηµιουργία θεσµικού πλαισίου λειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων κατά την διάρκεια της πανδηµίας και µετά αυτής.
  • Δηµιουργία θεσµικού πλαισίου για την λειτουργία του εθελοντισµού στους πολιτιστικούς συλλόγους.
  • Άµεση οικονοµική στήριξη των πολιτιστικών σωµατείων όπως έγινε µε πολλές άλλες πληττόµενες δραστηριότητες, λόγω της πανδηµίας.