Διαβάστε επίσης

«Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώµενα»

29 Ιουλίου, 2019

Κοινοποίηση:

Με απόλυτη επιτυχία πραγµατοποιήθηκαν οι 4µερες εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Πιερίας «Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώµενα».

Με την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών και την νεολαία να πρωτοστατεί, ολοκλη- ρώθηκαν µε τεράστια επιτυχία οι 4µερες εκδηλώσεις 26-27-28-29 Ιουλίου 2019 της Ένωσης Ποντίων Πιερίας «23α ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΈΝΑ» στο χώρο του 6ου Δηµοτικού σχολείου Κατερίνης.

Οι εκδηλώσεις πραγµατοποιήθηκαν µε την αρωγή της Αντιπεριφέρειας Πιερίας και του Δήµου Κατερίνης. Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί παρουσιάστηκαν από τα εφηβικά και µεγάλα χορευτικά τµήµατα του συλλόγου.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου το Διοικητικό Συµβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας βράβευσε τους αριστούχους µαθητές της σχολικής περιόδου 2018-2019 των τµηµάτων χορού και λύρας του συλλόγου. Παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης παρουσίασε ο πολιτιστικός σύλλογος «Ξαθέρι».

Την Κυριακή 28 Ιουλίου τα χορευτικά τµήµατα του συλλόγου καθήλωσαν τους παρευρισκοµένους µε την άψογη παρουσία τους.

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ποντιακή θεατρική κωµωδία «Ταπιάτ κι αλλάζοµεν» του πολιτιστικού συλλόγου του Μεσόβουνου «Κρέµιτσα».

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησαν εκθέσεις Φωτογραφίας του Πόντου «3000 χρόνια Ελληνικής Ιστορί- ας» και του τµήµατος Ζωγραφικής «Αφιέρωµα στην Γενοκτονία» της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, Έκθεση Βιβλίου του βιβλιοπωλείου «ΝΕΣΤΩΡ» καθώς και παρουσίαση δράσεων του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας «Αγία Κατερίνη».