Διαβάστε επίσης

Συνάντηση µε τον Δήµαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήµο

21 Δεκεμβρίου, 2019

Κοινοποίηση:

Το Διοικητικό συµβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας πραγµατοποίησε συνάντηση µε τον Δήµαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήµο παρουσία του αναπληρωτή Δηµάρχου Αντιδήµαρχου κ. Γιώργου Νταντάµη, του Προέδρου του Δηµοτικού συµβουλίου κ. Φάνη Τερζόπουλου και του Αντιδηµάρχου κ. Γιώργου Κυριακίδη.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Παπουτσίδης παρουσίασε την Ιστορική διαδροµή αλλά και τις πλούσιες δραστηριότητες της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Ενηµέρωσε για το σηµαντικό έργο που επιτελεί διαχρονικά ο σύλλογος µέσα από τα πολυάριθµα τµήµατα του ως γνήσιος θεµατοφύλακας της Ιστορίας και του Πολιτισµού του Ποντιακού Ελληνισµού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην µεγάλη προσπάθεια που κάνει το Διοικητικό Συµβούλιο ώστε να ανασυσταθεί το λαογραφικό µουσείο του συλλόγου και ζήτησε την έµπρακτη στήριξη από την δηµοτική αρχή µιας και όπως ανέφερε το λαογραφικό µουσείο ήταν και πρέπει να ξαναγίνει σηµείο αναφοράς της πόλης αλλά και ολοκλήρου του Νοµού και ότι η επαναλειτουργία του εκτός από την προβολή της ανεκτίµητης πολιτιστικής κληρονοµιάς θα δώσει πνοή στην επισκεψιµότητα της πόλης ως µοναδικός χώρος Πολιτισµού.

Ο Δήµαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήµος από την πλευρά του δήλωσε στα µέλη του Διοικητικού συµβουλίου την αµέριστη υποστήριξη στο σπουδαίο έργο που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια και διαβεβαίωσε πως ο Δήµος Κατερίνης θα συνεργαστεί µε τη διοίκηση προκειµένου το Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης να αποτελέσει και πάλι τόπο συνάντησης της ιστορίας και της παράδοσης του Ποντιακού Ελληνισµού.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα για καλή συνεργασία µε µοναδικό στόχο την διάδοση της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς µε θεµατικές εκδηλώσεις που θα έχουν αναφορά στον Πόντο. Στην συνάντηση συµµετείχε και το µέλος του συλλόγου κ. Μπάµπης Ζαπουνίδης.