Διαβάστε επίσης

Τµήµα ζωγραφικής της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, αφιερωµένη στην 100η επέτειο µνήµης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισµού

7 Ιουνίου, 2019

Κοινοποίηση:

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου ολοκληρώθηκε µε απόλυτη επιτυχία η επταήµερη έκθεση του τµήµατος ζωγραφικής της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, αφιερωµένη στην 100η επέτειο µνήµης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισµού. Αρκετός ήταν ο κόσµος που επισκέφθηκε την έκθεση και την διατύπωσε στο βιβλίο επισκεπτών µε τα καλύτερα λόγια. Σπάνιο και αξιόλογο φωτογραφικό υλικό του συλλόγου είχε την ευκαιρία να δει το κοινό. Στην διάρκεια της έκθεσης πραγµατοποιήθηκαν θεµατικές εκδηλώσεις.

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου πραγµατοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης και το τµήµα χορωδίας και λύρας του συλλόγου παρουσίασε παραδοσιακές µελωδίες, τραγούδια και  απαγγελίες  του  Πόντου.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου προβλήθηκαν δύο συγκλονιστικές ταινίες µικρού µήκους “Δέηση για τον Πόντο” του δηµοσιογράφου κ. Γιώργου Γεωργιάδη και “GENOCIDE – µια αληθινή ιστορία” της κ. Βασιλικής Τσανακτσίδου.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου έγινε παρουσίαση του βιβλίου “Τα δένδρα ριζώνουν παντού” της κ. Ηλέκτρας Δηµητριάδου και πραγµατοποιήθηκε συναυλία µε τραγούδια της Προσφυγιάς από τους “ΜΕΛΩΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”.